הגדרות

שווארמה
ידועה גם בשמות רבים אחרים, ובהם -
Shawerma, Doner kebab, Cağ kebabı, shoarma, chawarma, Schawarma, Arabian taco, Arabian baguette, šaurma, shaverma, Tarna, Shaurma , Doner , Duner, Greek Steak (Churrasquinho Grego), Shish taouk, şaorma, Turkish Steak (Churrasco Turco), shaorma , Arabian steak (lomito árabe), Al Pastor (shepherd's style), Gyros, the Middle Eastern taco

מקורה ככל הנראה בחלקו המזרחי של חבל אנטוליה שבתורכיה (כנראה מאזור ארזורום). נפוצה כיום בכל העולם.

פיסות גדולות ודקות של בשר עוף הודו, כבש, בקר, עז, חזיר (או שילוב של שניים או יותר מאלה), נטבלות במרינדת-תבלינים (בדרך-כלל), משופדות על גבי מוט חד (עם/בלי פיסות שומן - בד"כ כבש - ביניהן ובראש השיפוד) ונצלות במאונך (על פי רוב) בגריל, נחתכות לפיסות דקות, ומוגשות (בין היתר) בפיתה, בלאפה, בבגט, בלחמניה, בלחמג'ון, בלוואשי, בפאראתה, או אפילו בצלחת, בליווי תוספות שונות (ומשונות) ובהן עמבהיוגורטחומוס, גבינת צ'דרצ'יפסאננסטחינהירקות טריים חתוכים וחמוצים.

על פי האינטרנט, שווארמה (המזוהה בעולם בדרך-כלל כמאכל טורקי או לבנוני),  נפוצה כיום בכל העולם וניתן למצאה, בין היתר, במדינות דוגמת - אוסטרליה, בולגריה, פולין, גאורגיה, אוקראינה, רוסיה, ארמניה, אזרבייג'אן, הפיליפינים,   טאיואן, סינגפור, בנגלדש,הודו, פקיסטאן, איחוד האמירויות, ערב הסעודית,  ברזיל, קוסטה-ריקה, קולומביה, אקוודור,סורינם, פרגוואי, מקסיקו, ארצות הברית,קנדה, בריטניה, צרפת, בלגיה, גרמניה, שוויץ, דנמרק,  הולנד, ספרד, דרום אפריקה, ניגריה, סנגל, מצרים, לוב, טוניס, יוון, סוריה, בשטחי הרשות הפלסטינית ובישראל.

הערות: 
  1. בקנדה מתעקשים לקרוא "שיש טאוק" למאכל שווארמאי בזהותו, למרות שהמונח המקורי מתייחס לצורת בישול תורכית של עוף בשיפוד. 
  2. בויקיפדיה ובחיים יש טהרנים הסבורים שה"דונר קבב" הטורקי והשווארמה אינם אותו מאכל (ראו הערכים השונים - שווארמה, דונר קבב), אבל לטעמנו ולעינינו מדובר באותו הדבר.
  3. שמענו מומחים-מזרחנים הגורסים שבמצרים ובצפון-אפריקה השווארמה אינה נפוצה; כנראה שהעובדה שבמצרים נפוץ המנהג של אכילת שווארמה בלחמניה גרמה להם לסברה השגויה הזו, או שמא דבקות יתר במזרחנות-של כורסא; ויקיפדיה האנגלית מלמדת אחרת, ונצטט את קביעתה באשר למצרים:
    "In Egypt, Shawarma -pronounced "Shawerma"- is one of the most popular street foods. There are many famous Egyptian restaurants and street stands alike offering different combinations of Shawarma. Shawarma is often served in small buns as an affordable small meal, with much less vegetable portions (mostly heavily grilled tomatoes and onions) and much more beef. Shawarma could also be served as a topping for seasoned rice and grilled veggies, to be known as "Shawarma Fettah". Shawarma Fettah is often served with a much thicker, creamy garlic sauce topping. Shawarma has also been offered as stuffing for Egyptian Pies, also known as 'Feteer'."

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה